Sách Market Leader Advanced – Unit 1: First Impressions – Học Hay (Phần 1)


Đăng bởi Huyền Trang | 21/02/2020 | 178
Giáo trình Market Leader Advanced – Unit 1: First Impressions – Học Hay

Video bài nghe Market Leader Advanced – Unit 1: First Impressions – HocHay

Xem thêm từ vựng tiếng Anh theo chủ đề tại: https://hoctuvung.hochay.com/

 

Cùng HocHay học tiếng Anh Market Leader Advanced các bạn nhé!

Market Leader Advanced – Unit 1: First Impressions - Listening

 

A. Anneliese Guerin-LeTendre is an intercultural communications expert who works with Communicaid, a culture and communication-skills consultancy. Listen to the first part of the interview and answer these questions.

1. What percentage of communication is said to be non-verbal?

2 How do audiences form a first impression of a presenter?

 

Đáp án:

1. Between 60% and 90%

2. From their voice, facial expression, posture and other factors, such as the way they use the room/space and the way they dress

 

B. Listen to the second part of the interview. What four aspects of verbal and non-verbal communication does Anneliese talk about?

 

Đáp án:

She talks about the way you stand (posture), eye contact, voice (modulation and intonation) and controlling gestures which can distract an audience.

 

C. Listen again and complete these tips with one word in each gap. Which tip do you find the most useful?

- The way you stand, known as………… (1), is important. Try to be ……………. (2) but not rigid. Take ………….. (3) of the space and don’t hide behind the table or ……………. (4). Use a remote to ‘liberate you from your laptop’.

- Use eye contact to ……………… (5) the whole room, not just the first few rows.

- The way you use ………….. (6) and intonation can produce all sorts of light and dark …………. (7) in your voice that add interest and get the audience paying attention. Avoid shouting. Try out the microphone beforehand.

- Control your gestures so that they don’t become a …………. (8) to the audience.

 

Đáp án:

1. posture

2. upright

3. charge

4. lectern

5. scan

6. modulation

7. shades

8. distraction

 

D. What do you think these words from the second part of the interview mean? Match the words (1-4) to the definitions (a-d). What examples did Anneliese give of these?

1. mannerism

2. flick

3. fidget

4. adjustment

 

a) keep moving your hands or feet because you are bored or nervous

b) slight movement of something you are wearing so that it is neater or more comfortable

c) way of speaking or moving that is typical of a particular person

d) make something move with a sudden, quick gesture

 

Đáp án:

1. c

2. d

3. a

4. b

flicking the hair

nervous fidgeting with a bracelet or a ring

constant adjustment of a suit jacket

nervous cough

 

E. What do the verbs in this box mean? Use them in the correct form to complete the advice below.

lean       lean towards      nod      nod off          slouch     stare       wander

 

Decoding the silent signals

You can also improve your presentation by noticing the messages your audience sends back to you through their own body language. Check out their reactions to what you're saying. Are people …………. (1) their heads in agreement or are they …………… (2)? If they look puzzled, stop and allow them to ask questions.

Watch for signals of boredom or misinterpretation. Are they ………….. (3) you to listen or are they ……………. (4) back with their arms folded? When members of your audience are ……………. (5) in their seats letting their eyes …………….. (6), it usually means they're uninterested in what you're saying. But if they're sitting with their arms folded across their chest, ……………. (7) at you, they may have been offended by something you've said. If you're paying close attention, you can catch this and clarify your statement without any negative feelings.

 

Đáp án:

1. nodding  

2. nodding off  

3. leaning towards 

 4. leaning

5. slouching/slouched  

6. wander  

7. staring

Ứng dụng học tiếng Anh - App HocHay cho Android & iOS

Tải app HocHay trên App Store

Tải app HocHay trên Google Play

Writing Market Leader Advanced – Unit 1: First Impressions – HocHay

Writing: formal and informal register

A. Your local Chamber of Commerce has asked you to give a talk at an important business event on a subject of your choice. Complete each gap in this invitation using the most suitable words or expressions (a, b or c) below.

From: Metropolitan Chamber of Commerce

Subject: Business Today' event

 

Dear ...,

 

............ (1) you that the Metropolitan Chamber of Commerce is organising a special event from 17 to 20 November on the subject of 'Business Today'.

............ (2) if you could ............ (3) and give a talk to the local business community on a topic of your choice. We expect local businesspeople and dignitaries to be present, including the Minister of Business and Innovation.

If you ............ (4) participate in this prestigious event, ............ (5) confirm your attendance and the subject of your talk no later than 31 August ............ (6) a speaker's proposal form ............ (7) whether you wish to come to the charity dinner that will be held on the last day of the conference? ............ (8) any further details, please ............ (9) to contact me.

 

............ (10) forward to hearing from you.

 

Kind regards

Gloria Patterson

Events Manager, Metropolitan Chamber of Commerce

 

1.

a) I'm writing to tell

b) I am writing to inform

c) I'd like to tell

2.

a) We'd be so happy

b) It would be great

c) We would be delighted

3.

a) attend

b) come along

c) make it

4.

a) want to

b) wish to

c) feel like

5.

a) would you mind

b) can you please

c) I would be grateful if you could

6.

a) Please find attached

b) I'm attaching

c) Here's

7.

a) Please tell me

b) I'd also like to know

c) Could you also let me know

8.

a) If you want

b) If you need

c) Should you require

9.

a) just

b) do not hesitate

c) don't hesitate

10.

a) Looking

b) I'm looking

c) I look

 

Đáp án:

1. b

2. c

3. a

4. b

5. c

6. a

7. c

8. c

9. b

10. c

 

B. Write a reply accepting the invitation, but requesting more information, e.g. ask about the event details. Use formal or semi-formal language.

 

Đáp án mẫu:

 

From: _____

To:            Gloria Patterson,

   Metropolitan Chamber of Commerce

Date:       19 October

Subject:  Re: 'Business Today' event

Dear Ms Patterson

I am writing with reference to your e-mail of 18 October.

First of all, I would like to thank you for inviting me to speak at the event 'Business Today' as organised by the Chamber of Commerce. I am considering your request, but would be grateful if you could send me further details regarding the event.

I would be very interested to know the type of audience you are expecting and whether they are local dignitaries, experienced professionals or business students and so on.

Could you please let me know how many people you expect to attend the talks? I would also like to know how long my talk should be, for example, 30 minutes or one hour?

Finally, could you please confirm the date, time and venue of the conference dinner as mentioned in your letter.

Many thanks.

I look forward to hearing from you soon.

Best regards,

[Name

 Position

Company]

 (149 words)                                                                            

 

HOCHAY.COMnhận thông báo video mới nhất từ Học Hay: Học Tiếng Anh Dễ Dàng

Subscribe Youtube Channel | Youtube.com/HocHay

Follow Fanpage Facebook | Facebook.com/HocHayco

Tải app HocHay trên App Store

Tải app HocHay trên Google Play

#hochay #hoctienganh #hocanhvanonline #luyenthitienganh #hocgioitienganh #apphoctienganh #webhoctienganh #detienganhonline #nguphaptienganh #marketleader #marketleaderpreintermediate #tienganhthuongmai

Tiếp theo:


Giáo trình Market Leader Advanced – Unit 1: First Impressions – Học Hay (Phần 1)

 

CÔNG TY CỔ PHẦN GIÁO DỤC HỌC HAY

Trụ sở cơ quan: Số 145 Lê Quang Định, phường 14, quận Bình Thạnh, thành phố Hồ Chí Minh.
Điện thoại: 028.35107799
Email: marcus.lehai@gmail.com

KẾT NỐI VỚI CHÚNG TÔI

Fanpage Học Hay Học Hay Youtube Channel MuaBanNhanh Học Hay

TẢI ỨNG DỤNG TRÊN ĐIỆN THOẠI

Tải app HocHay trên Google Play Tải app HocHay trên App Store

 

Giấy chứng nhận Đăng ký Kinh doanh số 0315260428 do Sở Kế hoạch và Đầu tư Thành phố Hồ Chí Minh cấp ngày 07/09/2018

Giấy phép MXH số 61/GP-BTTTT ngày 19/02/2019

Ẩn

Web by VINADESIGN